Jørn Palsten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jørn Palsten Nielsen (født 13. marts 1943 i Bjerringbro) er en tidligere dansk sprinterløber, som løb for Randers Freja.

Jørn Palsten startede atletikkarrieren i Bjerringbro KFUM, hvor han vandt sine første danske ungdomsmesterskaber. Han blev hentet til Randers Freja, hvor det blev til flere ungdoms- og seniormesterskaber samt danske rekorder på 100 og 200 meter distancerne, derudover et stort antal gange på atletiklandsholdet, igennem flere år som landsholdets kaptajn.

Jørn Palsten kom som ung i lære, først i sin fars korn og foderstof-virksomhed, Bjerringbro Mølle. Han tog en HH-eksamen i Randers, og herefter startede han en international erhvervskarriere. Han arbejdede dels i London, dels i Hamborg, hvor han beskæftigede sig med international handel af korn og foderstoffer, bl.a på London og Hamborgs kornbørser. I 1968 vendte han hjem og kom til A/S Scanlace i Viborg. Han har derefter haft topstillinger i bl.a. Royal Copenhagen, KEW Industri i Hadsund og 2E Ellgaard Equipment A/S i Rødkærsbro.

Jørn Palsten har gennem årene været: Bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, bestyrelsesformand i Dansk Flaskegenbrug A/S, bestyrelsesformand i Holmia A/S, bestyrelsesmedlem i Fédération Européenne du Verre d`Emballage, bestyrelsesformand i Skandinavisk PET emballage A/S, præsident i European Glass Manufacturers, vicepræsident i Cleaning Power Association.

Danske mesterskaber i atletik[redigér | rediger kildetekst]

Personlige rekorder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]